Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Queenie Day: buikdansworkshops in Huldenberg (BE)

3 september 2017

Queenie Day is terug! Nieuw in deze 9de editie is het volledige programma van 3 workshops: een intensive van één dag voor maximale inspiratie en motivatie!
De “Belly Dance Practice Flow” van de vorige edities wordt uitgebreid naar een niet te missen allround bewegingssessie in samenwerking met gastdocent Ken Gilbert van BeMoreActive!

Op het programma:

10u30-12u: Body Basics: functionele training voor buikdans
Als dansers hebben we een krachtig lichaam nodig om onze bewegingen op een overtuigende manier te kunnen brengen, maar ook om vrij te blijven van blessures. Crosstraining, of het beoefenen van andere vormen van beweging en dans, is dan ook essentieel voor je lijf. Bovendien inspireert het je op een hele nieuwe manier!
In deze les deelt Ken Gilbert, personal trainer en Natural Movement expert van BeMoreActive, hoe je lichaamsbewustzijn en spiercontrole tijdens het dansen te verbeteren, en hoe je de verschillende spieren kan trainen voor een betere houding, betere stabiliteit en een algemene betere prestatie. Vervolgens past Queenie deze principes toe op buikdanstechnieken.
Door middel van een speelse focus op beweging, isolaties en integratie van kracht verkennen we de bouwstenen voor een stevige fysieke basis. Deze workshop maakt je sterker, verfrist je creativiteit en laat je het plezier van beweging(en) herontdekken.

12u45-14u45: Go with the flow: smooth transitions
Wanneer wordt beweging dans? Net zoals letters overgaan in woorden, zinnen en verhalen, gaan wij van aparte bewegingen naar combinaties en uiteindelijk… het heerlijk vloeiende dansen dat naadloos meegaat met onze muziek. In deze workshop gaan we op zoek naar de “missing links”: we concentreren ons op de bewegingen tussen de bewegingen, voor een natuurlijk en ontspannen geheel.

15u-17u: The Finishing Touch: hands, arms and leg work
Wat maakt je dans afgewerkt en verfijnd? Wat zijn de kleine details die het verschil maken tussen een goede en een uitstekende danser(es)? We verkennen posities en patronen voor handen en armen, net als mooi benenwerk om je heupbewegingen en verplaatsingspassen te verfijnen.

Prijs
€70 voor de volledige dag
€20 voor Body Basics

Locatie
Cultuurzaal Den Elzas, Elzasstraat 19, 3040 Huldenberg

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand formulier. Je krijgt dan een bevestiging met de betalingsgegevens om het inschrijvingsgeld over te maken (bankoverschrijving of Paypal).

Tot dan(s)!

(*) Inschrijving voor:
Full DayBellydance Practice FlowSluierdans: techniek en combinatiesBellydance Musicality

Beveiligingscode: herhaal deze karakters
captcha

Details

Date:
3 september 2017
Event Categories:
,

Organizer

Queenie
Phone:
+32 (0)479 37 49 62
Email:
queenie@belly-dance.be

Venue

Cultuurzaal Den Elzas
Elzasstraat 19
Huldenberg, 3040 Belgium
+ Google Map