Queenie is geboren en getogen in Gent, en vertoeft momenteel in de Druivenstreek. Na een lange zoektocht langs vele verschillende dansstijlen ging ze op jonge leeftijd van start met het nemen van danslessen bij Samyra, waar ze gebeten werd door de beruchte buikdansmicrobe.

Na jaren constante vorming koos ze ervoor om van haar passie haar beroep te maken, en vandaag is Queenie een professionele lerares en performer van Oriëntaalse dans in België en daarbuiten, met als grootste troeven haar enthousiasme, klasse en elegantie. Ze staat voor een moderne aanpak, zonder de roots van de dans te vergeten.

Nog steeds blijft Queenie doorgaan met het volgen van lessen en workshops om haar dansstijl verder te perfectioneren en nieuwe stijlen en technieken te leren. In 2010 vervolledigde ze bovendien met succes de tweejarige opleiding tot dansdocent van Danspunt. In 2016 rondde ze een driejarige opleiding tot gecertificeerd coach af.

Vandaag is Queenie veelgevraagd performer en lerares op nationale en internationale evenementen.

Palmares

In 2010 eindigde Queenie als eerste Belgische in zowel de folklore- als de hoofdcategorie van de 4de “Bellydancer of the World” wedstrijd in Duitsland.

In april 2011 won ze de eerste prijs in de wedstrijd op het Jewel of Yorkshire-festival in Engeland, en werd ze bekroond met de Rising Star Award. In september van datzelfde jaar won ze de derde plaats in de Shimmy in the City-competitie in Londen.

In november 2011 zette ze de kroon op het werk op Leyla Jouvana’s festival in Duisburg (Duitsland), waar ze de titel van Bellydancer of the World in de wacht sleepte. Bekijk haar winnende performance!

Queenie's awards